Islamic Calendar

Kategori

PENGUNJUNG

Counter Thrifty Car Rental

Locations of visitors to this page PageRank

Tabungan Akhirat

===================== Donasi Via Bank BRI No. Rekening : 6130-01-007586-53-1 Atas Nama : JARKONI

BLOG SUPPORTED BY

http://i603.photobucket.com/albums/tt118/Jarkoni/AL-AZHARKOMPUTERSmall2.jpg
.: اهلا وسهلا فى المعهد الأزهر :.

Alala Tanalul ‘Ilma (1) -tuntunan bagi para penuntut ilmu-

Diposkan oleh أحمد زرقاني Selasa, 02 November 2010

Kitab Ala la Tanalul ‘Ilma

Muhammad bin Ahmad Nabhan.

Pesantren Agung Lirboyo, Kediri.

________________________________

“Alala tanalul ilma illa bisittatin, saumbika an majmu bibayani: dzakaun, wa khirsun, wastikbarun, wabulghotun, wairsyadu ustadzin, wa tuulu zamnin” Kecerdasan, semangat, sabar dan pakai ongkos (biaya) Petunjuk (bimbingan) guru dan dalam tempo waktu yang lama”

Ilingo gak khasil ilmu anging nem perkoro

Bakal tak ceritakke kumpule kanthi pertelo

*

Rupo limpad, lobo, sabar, ono sangune

lang piwulange guru lan sing suwe mangsane

*

Jo takon songko wong siji takono kancane

kerono saktemene konco manut kang ngancani

*

Yen ono konco olo lakune ndang dohono

yen ono konco bagus enggal ndang kancanono

*

Ngajiho kerono ilmu mahesi ing ahline

lan ngunggulke lan dadi tonndho tingkah pinuji

*

Onoho ngalap faedah saben dino ing tambah

songko ilmu lan nglangi segoronr faidah

*

Ngajiho fikih kerono ngunggulke lan nuduhke

maring bagus lan wedi Allah luwih jejekke

*

Ilmu fikih kang nuduhke dalane pituduh

Hiyo benteng kang nylametake sekehe pekiwo

*

Wong ngalim fikih siji tur kang ngedohi haram

luwih abot timbang ‘abid sewu, mungguh syaithon

*

Gedhene kerusakan wong ngalim gak ngelakoni

Luwih gedhe timbang iku wong bodho ngelakoni

*

Karone iku agung-agunge fitnah dunyo

Tumrape wong kang tetanggan perkoro agama

*

Siro kepingin dadi ‘alim fikih kang weco

ra tanpo kangelan edan iku werno-werno

*

Onoto golek arto ora kanthi kangelan

dene ilmu koyo opo khasil gak kangelan

*

Naliko sampurno akale kedhik guneme

lan nyatakno kumperunge wong yen keh guneme

*

Matine wong sebab kepleset lisane

ora kok matine sebab kepleset sikile

*

Dene mlesete lisan nekakke balang endhas

dene mlesete sikil suwe-suwe biso waras

*

Wong duwe ilmu urip langgeng sakwuse mati

dene adon-adone bosok ning ngisor bumi

*

Wong bodho mati khale mlaku ning ndhuwur bumi

den nyono wong kang urip nanging podho wong mati

*

Kabeh wong maring derajat luhur obahe ati

Tapine kedhik poro rojul iku netepi

*

Naliko ono siro iku wuwuran kaum

mongko ngancanono siro ing baguse kaum

lan siro ojo sok ngancani wong kang asor

mongko sebab den sor ke serto kang asor

Tanbih:

Jumlah sedoyonipun wonten 37 podo/bait.

Kesambet ing sanes wekdal.

Mugi manfangati tumrap kito.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika seorang hamba Allah tidak lagi mengangis karena takut dengan kekuasaan Allah, Justeru menangislah karena ketidakmampuan itu...

Radio Dakwah